PANTONE 13-1023 Peach Fuzz: symbol vzájemného pochopení

Loňskou, karmínově červenou Viva Magenta vystřídala s příchodem nového roku 2024 teplá barva v pastelovém tónu – broskvová PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, která nás bude provázet celým nadcházejícím obdobím. Odráží teplo a moderní eleganci. Symbolizuje péči jednoho o druhého, která je podle institutu v dnešní době více než potřebná.

PANTONE Peach Fuzz propojuje mládí s nadčasovostí

Výběr barvy pro tento rok výrazně ovlivnila situace, ve které se společnost nachází. Po řadě studených barev, jakou je například fialová či modrá, přišla na řadu konečně teplá, která má doslova rezonovat soucitem a teplým objetím. Pastelově broskvová obsahuje všechny barevné podtóny (žlutý, oranžový, růžový a červený). Bude tudíž slušet opravdu všem a všemu.

Správně zvolený barevný design je rozhodující i pro váš web. Jestliže přemýšlíte nad touto hřejivou a vřelou barvou, můžeme s ní pracovat při tvorbě webových stránek pro Vás – samozřejmě se k tomu musí ale přizpůsobit firemní komunikace a je potřeba vyhodnotit vhodnost použití. Využijte naší dlouholeté praxe, kterou uplatňujeme na poli on-line marketingu, při správě a tvorbě webových stránek, reklamních kampaní a strategií již více než 14 let.

 


Vyhlašovaných barev je však více a své místo si získala také „Unavená Velbloudí“ – kterou vyhlásila skupina Grafický odpad. Tato barva naopak probouzí pocity únavy, pohaslé slávy a energie. Narazit na ní můžete například na dokumentech, do kterých se pustil zub času, po odkrytí víčka ze sklenice levné hořčice a nebo v propagačních materiálech, letácích či webech tvořenými „negrafiky“. Vhodnou kombinací této barvy je pak co nejméně kontrastní béžová až bílá, aby na dokumentu nebylo vůbec nic čitelného a splývalo to v jeden Unavený vebloudí superflek.

(psáno s mírným sarkazmem)

Potřebujete vědět více?