Jelikož stále více uživatelů prochází internetové stránky pomocí mobilních zařízení (tedy smartphonů nebo tabletů), spustil Google letos v březnu takzvanou mobile-first indexaci. Znamená to, že mobilní verze webových stránek má nyní přednost před tou, určenou pro desktop.

Jak vypadá praxe?

Google roboti, kteří procházejí a indexují jednotlivé webové stránky se podívají, zda je váš web přizpůsoben pro zobrazování na mobilních zařízeních. Pokud zjistí, že ano, pustí na ně speciálního Googlebota, určeného pro smartphony. Ten pak začne indexovat obsah mobilní verze vašich stránek.

"/

Co to znamená pro vás?

Pokud jsou vaše webové stránky responzivní (tedy přizpůsobené k zobrazování na mobilních zařízeních), mělo by být vše v pořádku a v podstatě se pro vás nic nezmění. Zbystřit pozornost byste však měli v případě, že váš web není uzpůsoben pro smartphony a tablety, anebo pokud se od sebe co do obsahu výrazně odlišuje desktopová a mobilní verze vašich stránek.

Jestliže si nejste jistí, anebo naopak víte, že byste potřebovali pomoci či poradit, neváhejte se na nás obrátit – rádi s vámi váš problém vyřešíme.


Potřebujete vědět více?