Barvy roku 2021 symbolizují vytrvalost a optimismus

Pantone Color Institute každoročně vyhlašuje barvu roku, která se pak často objevuje v módě, interiérovém designu a samozřejmě také webdesignu. Pro letošní rok byly zvoleny dokonce dvě a také ty se mohou objevit na vašich webových stránkách. Není to nutné, ale my se jimi rádi necháme inspirovat.

Vyhlášení barvy roku je každoročně velká událost. Odborníci z Pantone Color Institute je vybírají na základě podrobné analýzy módy, kultury, technologií i architektury. Výběr však velmi ovlivňuje rovněž aktuální dění, což se ve velkém projevilo letos.

Letos jsou barvy dvě

Pro rok 2021 zvolil institut rovnou dvě barvy:

  • Ultimate Gray (šedá) – symbolizuje vytrvalost a statečnost,
  • Illuminating (jasně žlutou) – představuje optimismus.

Jejich kombinace má nést symboliku naděje a světla na konci tunelu, které všichni po náročném roce 2020 netrpělivě vyhlížíme.

Šedá se žlutou k sobě dobře pasují, a tak je možné barvy používat nejen jednotlivě, nýbrž i v kombinaci. Můžete je nosit třeba na tričku, pořídit si dekorace do domácnosti v těchto barvách nebo si nechat udělat žluto-šedý web :)

 

Jak zakomponovat barvy roku do webdesignu?

Dobrý webdesign musí ctít zejména korporátní identitu a zaběhlý firemní styl. Pokud firemní grafická identita obsahuje moderní barvy a firmě vyhovuje, není důvod do ní na sílu vkládat žlutou a šedou. Některé firmy se však prezentují pouze jedinou barvou, tu je možné zkombinovat třeba se šedou a volnější rukou se může promítnout i žlutá – například ve formě menších ovládacích prvků, tlačítek apod.

Barvy roku mají spíše inspirativní charakter, nejsou závazným pravidlem, které by bylo třeba dodržovat. Rádi vám navrhneme webdesign v barvách, které odpovídají vaší firemní identitě a mají podobně optimistické vyznění jako Ultimating Gray a Illuminating.


 


Potřebujete vědět více?