Bezpečnost nade vše!

Ať už používáte administrační systém WordPress, nebo jakýkoliv jiný administrační systém, doporučujeme provádět včas a pravidelně aktualizace systému. Zejména open source systémy trpí tím, že hackeři mohou jednodušeji nalézt bezpečnostní díry v systému a využít jich pro vniknutí do systému pro zneužití citlivých dat, nebo například pro rozesílání spamu či využití výkonu serveru pro vlastní aplikace (či další šíření viru/skriptu). Vývojáři na to samozřejmě ale reagují aktualizacemi s bezpečnostními záplatami. Tím se pak odhalené díry opraví a web tak čelí útokům mnohem úspěšněji.

Hackerské útoky na webové stránky po celém světě téměř denní rutinou a pociťuji to i naše servery a v konečném důsledku pak i vaše webové stránky. Mohou se projevit krátkým výpadkem, kdy je server zahlcen zpracování velkého počtu požadavků (DDoS útok), při kterém se hacker snaží proniknout například do administrace webu. Pokud server/firewall takový útok „nevyřeší“, tak to může vést až k několikasekundovému výpadku celého serveru. Jedinou možnou ochranou je pravidelná aktualizace redakčního systému.

Na straně hostingu samozřejmě sledujeme dění a nežádoucí přístupy filtrovat, ale nelze zachytit vše. A proto je třeba hlídat bezpečnost i na straně samotného webu.


Potřebujete vědět více?