Ve světě webových stránek se móda mění snad ještě rychleji než ta ve výkladních skříních butiků. Co bylo včera supermoderní se dnes už zdá zastaralé, a naopak – některé dávno zapomenuté trendy se opět hlásí o slovo. Jak by tedy měl vypadat váš web, pokud chcete i v roce 2018 držet krok s aktuálními trendy?

1 Bold je gold

Tento trend není až tak úplnou novinkou, nicméně se dere čím dál víc do popředí a získává větší oblibu. Co je to? Boldové, velké a výrazné písmo. Najdeme ho především na homepage, kde je jeho úkolem vzbudit pozornost. Ovšem pozor, nejlépe zafunguje tehdy, je-li zbytek stránky designován v duchu strohého minimalismu.

2 Vybočte z řady

Nebojte se trochu pocuchat konvence a odlišit svůj web od řady ostatních, víceméně stejně uspořádaných a „uklizených“ stránek. Tzv. „Art brutal“ se vyznačuje asymetrickými nonkonformními vizuály, hrou s kontrastem a na první pohled trochu neučesanou hierarchií. Zdá se to možná kontraproduktivní, ale čím dál víc světových webdesignerů se takto snaží uniknout unifikaci vzhledu webových stránek, nebojte se proto být jiní!

 

3 Syté a jasné barvy

Tytam jsou nijaké a nezáživné barevné kombinace – stejně jako kaleidoskopicky barevné přechody. V kurzu je hra s jasnými a živými barvami, většinou kombinací dvou odstínů. Skvěle vypadá jak přechod dvou sladěných barev, tak i promyšleně použité, celistvé barevné bloky.

4 Ilustrace

Originální ilustrace, vytvořené přímo na míru vašim potřebám, jsou skvělým způsobem, jak odlišit design vašeho webu od konkurence. Kresbičky a jiné ilustrace vdechnou vašemu webu jakousi lidštější a přívětivější atmosféru – skvělý kontrast oproti strohému minimalismu několika posledních let.

5 Kombinace vodorovného a svislého textu

Občas stojí za úvahu pohrát si s typografií o něco více než je běžné. Přesunutím některých textů na stránce z jejich konvenční vodorovné polohy do vertikály dokáže oživit i jinak velmi střízlivý layout.

6 Geometrické prvky a abstraktní vzory

Použitím různě velkých ploch s rozmanitými geometrickými opakujícími se vzory pomůže vnést do vašeho webu jemně hravý a velmi osvěžující nádech.

7 Prolínání textu s obrázky

Text, který lehce přesahuje do doprovodných obrázků, byl původně jevem známým především z blogů. Stále častěji se ale jako vítané oživení začíná objevovat i na klasických webových stránkách.

Chcete mít i vy web podle posledních trendů? Kontaktujte nás, rádi se s vámi domluvíme!


Potřebujete vědět více?